Ивайло Найденов оглави сдружение „Храни и напитки България“

Той ще работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България

Ивайло Найденов оглави сдружение „Храни и напитки България“
Ивайло Найденов, генерален мениджър на „Монделийз Интернешънъл“ за България, Румъния и Източна Адриатика, е новият председател на сдружение „Храни и напитки България“. Той заменя Светла Лесова, която оглави организацията при създаването ѝ преди година.

Основен приоритет на Найденов е да работи „за една по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България в открит диалог с обществото и институциите“.

„Да председателствам сдружение „Храни и напитки България“ е отговорност. Благодаря за гласуваното доверие на колегите, членове на сдружението. Въпреки силната конкурентна среда в нашата индустрия, чрез сдружението ние вече повече от година работим активно и в пълна прозрачност, не само, за да подобряваме бизнес климата у нас, но и да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, поддържайки един градивен и отворен диалог с институциите. Смятам, че това е правилният път, и аз, приемайки тази нова роля, мога само да надграждам“, споделя Ивайло Найденов.

Кариерата си в Монделийз Интернешънъл Ивайло стартира през 2004 г. като част от предшественика на Монделийз – „Крафт Фуудс България“. Първоначално е директор „Продажби“, а 4 години по-късно става директор „Маркетинг“. Той е й първият българин, оглавил българското подразделение на мултинационалния гигант в 25-годишната му история на нашия пазар.

Като изпълнителен директор на Монделийз България той се съсредоточава върху укрепването на местната организация и стимулирането на развитието на бизнеса. От март 2015 г. е назначен за генерален мениджър за пазарите на Монделийз за България, Румъния и Източно Адриатическо море. В тази си роля днес, той продължава да развива стратегията на компанията „Snacking Made Right“, като ръководи бизнеса в региона, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл.

Сдружение „Храни и напитки България“ е браншово сдружение, чиито членове са едни от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България с общ годишен оборот над 1.5 млрд. лв.

В сдружението членуват „Данон Сердика“ АД, „Девин“ ЕАД, „Интерснак България“ ЕООД, „Кока-Кола България“ ЕООД, „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ АД, „Куадрант Бевъриджис“ АД, „Марс Инкорпорейтед България“ ЕООД, „Монделийз България“ ЕООД, „Нестле България“ АД, „Престиж-96“ АД, „Якобс Дау Егбертс БГ“ ЕООД, „Униливър България“ ЕООД, „Градус“ АД  и ‚Бисер Олива“ АД.

Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обедини и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки, на малки и големи компании в отрасла, както и на секторните асоциации.

Сдружение „Храни и напитки България“ е пълноправен член на най-голямото браншово обединение в Европа – Food Drink Europe.
Коментари: 0