Израел открива първото си „плаващо“ кино

Инициативата за екранизиране на филми в езерото на парк „Яркон“ е творчески начин да прекарате горещите августовски дни

Израел открива първото си „плаващо“ кино

Снимка: Tel Aviv-Yafo Municipality

872 ~ 1 мин. четене

Коронавирусната пандемия се оказа особено предизвикателна за културния сектор по целия свят, като инициативите на открито представляват почти единственото решение за културни събития. В Тел Авив намериха интересно решение - първото "плаващо" кино в Израел позволява на киноманите да се насладят на вечерни прожекции под звездите от 70 водни колела, с които е безпроблемно да се спазват всички изисквания за физическа дистанция.

Лодките ще бъдат раздалечени на разстояние два метра навсякъде срещу голям екран, осигурявайки безопасно. Събитието получи одобрение на здравното министерство и ще се проведе следващия уикенд в стриктно съответствие със стандартите за обществено здраве.

Рон Хулдай, кмет на Тел Авив-Яфо коментира, че „коронавирусната криза създава нови предизвикателства за община Тел Авив-Яфо, включително спирането на културния живот в града. През последните месеци постоянно проучваме начините за предоставяне на помощ. Инициативата за екранизиране на филми в езерото на парк „Яркон“ е друг творчески начин да прекарате горещите августовски дни, в съответствие с указанията на здравното министерство."

Стартирането на плаващото кино се присъединява към дълъг списък от общински инициативи, стартирани през последните месеци в подкрепа на културната дейност в града. 

Подкрепи Economic.bg