Извит небостъргач-градина ще е най-високата сграда в Австралия

Той ще започне да се изгражда през 2020 г.

Извит небостъргач-градина ще е най-високата сграда в Австралия

Снимка: UNStudio and Cox Architecture

Усукан и покрит със зеленина небостъргач в Мелбърн ще се превърне в най-високата сграда в Австралия, след като бе обявен в сряда за победител в международен конкурс за дизайн, съобщава CNN. Предвиден да започне да се изгражда през 2020 г., предложеният проект Green Spine се състои от две основни кули, като по-високата ще се издига на повече от 356 метра.

Сградата ще част от нов комплекс в Саутбанк в Мелбърн, който се очаква да струва повече от 2 млрд. австралийски долара (1,4 млрд. щатски долара). В допълнение към жилищното и търговското пространство, комплексът ще осигури обществени и открити съоръжения, включително публично достъпна градина на покрива.

Печелившото предложение е разработено от холандската фирма UNStudio и Cox Architecture в Австралия. Дизайнът му включва геометрични стъклени фасади и "гръбнак" от тераси и градини, пълни с дървета и зеленина.

По-голямата от двете кули ще бъде с повече от 30 метра по-висока от настоящата най-висока сграда в Австралия - 322 метровия небостъргач Q1 на Gold Coast.

Коментари: 0