Jaguar ще създава изцяло електрически автомобили E-TYPE

Първите доставки се очаква да започнат от лятото на 2020 г.

Jaguar ще създава изцяло електрически автомобили E-TYPE

Снимка: Jaguar

Автор: Божидара Иванова

Jaguar Classic ще предложи на пазара изцяло електрически автомобили Jaguar E-TYPE. Новината идва след изключително успешния дебют на емблематичния спортен автомобил във вид на концептуален електрически модел, който компанията представи на Jaguar Land Rover Tech Fest през септември 2017 г.

Съчетавайки своя експертен опит във възстановяването с новаторските технологии от Jaguar I-PAC, първият изцяло електрически 5-местен спортен SUV автомобил в историята на бранда, Jaguar Classic ще предложи специални изработени по поръчка автомобили E-TYPE, възстановени и трансформирани в електрически в същото предприятие Classic Works, в което се извършва и възстановяването на забележителния E-TYPE Reborn в Ковънтри, Великобритания.

Настоящите собственици на модел ще имат възможност за трансформиране на съществуващи автомобили E-TYPE в електрически. За да се запази автентичността на базовия автомобил, електрическата трансформация ще бъде напълно обратима.

„Бяхме впечатлени от положителния отзвук на концептуалния модел Jaguar E-TYPE Zero. Да направим удоволствието от притежанието на класически автомобил непреходно във времето е основна цел за Jaguar Classic", заяви Тим Ханиг, Директор на Jaguar Land Rover Classic.

Подробности за техническите спецификации и цените ще бъдат дадени на по-късен етап. Доставките на първите електрически автомобили E-TYPE се очаква да започнат от лятото на 2020 г.

Коментари: 0