Jaguar SVO откри нов завод за 20 млн. британски лири

В него ще работят над 200 квалифицирани работници

Jaguar SVO откри нов завод за 20 млн. британски лири
3959 ~ 1 мин. четене
Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) официално откри новия си Технически център в Централна Англия. Иновативният завод на стойност 20 милиона британски лири, който се намира близо до Ковънтри, ще бъде седалище на SVO и ще включва зони за производство, боядисване, пускане в експлоатация и презентиране на площ от 20 000 кв. м., съобщиха от компанията.  

Jaguar Land Rover Special Operations е специалното подразделение на Jaguar Land Rover, създадено през юни 2014 г.. Целта му е да изгради бизнес, отговарящ за водещи автомобилни продукти (SVO), персонализация на автомобили, програми за класически автомобили от Jaguar Land Rover Classic и вълнуваща гама от маркови продукти.  

Техническият център на SVO е много модерен завод, вдъхновен от инженерен център на Formula 1. Той се простира върху 20 000 кв. м., включвайки производствена зона, една от най-екологично съобразните и усъвършенствани зони за боядисване, изработена по поръчка зона за пускане в експлоатация, техническа зона, презентационна зона и офиси. 

"Новият Технически център на Special Vehicle Operations е голяма стъпка напред към удовлетворяването на желанията на най-взискателните ни клиенти. Тук има над 200 квалифицирани работници, които са се посветили на изключително качество и майсторска изработка във всичко, което правят", заяви 
Джон Едуардс, Изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations.

"Този нов Технически център ни позволява да надграждаме успешното пускане на пазара на Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography и Jaguar F-TYPE SVR, и да осигурим отлична основа за растежа на SVO с въвеждането на вълнуващи нови програми за персонализация на автомобилите", добави още той. 
Подкрепи Economic.bg