Jaguar XF спечели приза „Най-добър директорски автомобил”

Новият модел е със 190 кг по-лек от своя предшественик

Jaguar XF спечели приза „Най-добър директорски автомобил”
688 ~ 1 мин. четене

Jaguar XF беше отличен с приза „Най-добър директорски автомобил” на наградите на „Fleet News”. Това е поредната награда, която британският автомобилен производител печели за своите седани (ХЕ и XF) през първата четвърт на 2016-та, като някои от другите отличия са – „Кола на годината във Великобритания”, „Кола на годината на SME” и “Бизнес кола на годината”.

Производството на изцяло новите Jaguar XF и Jaguar XE стартира през миналата година, като до сега се наблюдава ръст от 30% в индивидуалните продажби и ръст от 52% при флийт и B2B продажбите на Jaguar спрямо 2015-та година.

Новият XF е със 190 кг по-лек от своя предшественик, благодарение на изцяло алуминиевата структура на купето и шасито на автомобила, което оптимизира представянето и ефективността му.

Наградите на „Fleet News”, които се провеждат за 28-ми път, са признати за едни от най-влиятелните и важни награди в бизнес индустрията. Журито се състои от реномирани автомобилни журналисти и бизнес мениджъри.

От журито споделиха: „XF изстрелва продуктите на Jaguar на едно следващо ниво. Добре оборудван, с невероятно качествен интериор и достатъчно място за пътниците, които се возят както отпред, така и отзад, автомобилът е изключително атрактивен за шофьорите. Като се добавят и ниските разходи на гориво и вредни емисии, XF се превръща в перфектният автомобил, който един директор може да притежава”.

Подкрепи Economic.bg