Къде по света е достатъчно горещо за ваканция през февруари

Британското издание Daily Star, които ще ви помогнат да резервирате полети до тези курорти

Къде по света е достатъчно горещо за ваканция през февруари

Снимка: Pixabay

1220 ~ 2 мин. четене

Британското издание Daily Star състави списък на най-слънчевите дестинации за зимна ваканция през февруари. Експертите сравниха средната температура на въздуха в европейските и световните курорти през февруари и определиха най-горещите от тях.

В тайландския курорт Чианг Май най-краткият месец от годината ще ви зарадва със среднат дневна температура +33 ֯ С. Популярните туристически дестинации Пукет и Патая в този момент ще бъдат не по-малко топли.

Сред топлите места е и Сингапур, в който термометърът през февруари се повишава до +25 ֯ С, както и столицата на Мароко, Маракеш, където средно въздухът се затопля до +22 ֯ С. В списъка на най-добрите дестинации за тези, които искат да са на топло през февруари са още Кейптаун (+29 ֯ С), Кения (+27 ֯ С), Хаваи (+25 ֯ С) и Кабо Верде (+25 ֯ С).

Сред най-горещите европейски курорти са Лансароте и Тенерифе, които са част от Канарските острови. Тук средната температура през февруари достига +20 ֯ C. Малко по-хладно този месец ще бъде в Фуертевентура , която също е на Канарските острови (+19 ֯ C), в испанския южен курорт Малага (+18 ֯ C) и в португалския Алгарве (+18 ֯ C).

Изданието даде и няколко съвета, които ще ви помогнат да резервирате полети до тези курорти. Първо, когато резервирате полети, е по-добре да използвате прозореца на Google в режим инкогнито. Това ще попречи на уебсайтовете да следят историята на вашите резервации и да коригират цените си въз основа на това. Второ, по-добре е да резервирате билети с отпътуване между 18:00 и 12:00 часа. По това време полетите най-често са по-евтини. Най-скъпите полети обикновено се извършват сутрин и обед. Освен това, за да спестите пари, е по-добре да избягвате полетите в събота и да използвате сайтове за сравнение на цени.

Коментари: 0