Как би изглеждал iPhone без Home бутон

Слуховете са, че следващият модел на смартфона ще притежава „функционална зона“

Как би изглеждал iPhone без Home бутон
Емблематичният Home бутон е един от символите на iPhone, откакто Apple пусна първия модел през вече далечната 2007 г. В последната 7-ма версия на смартфона физическият бутон бе заменен със сензорен. Но вдлъбнатината си стои в долната част на устройството, напомняйки на неговите притежатели какво държат в ръцете си.

Бутонът обаче заема място, което иначе би могло да се използва за поставянето на по-голям дисплей. Затова се появиха слухове, че в следващия iPhone 8 тази „емблема“ няма да съществува, а вместо това ще има виртуален пад. Този слух може да бъде проследен назад във времето до април 2016 г., но като че ли вече изглежда съвсем реално, пише MacRumors.

Анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо твърди, че Apple ще въведе „функционално поле“ под екрана, на което ще се показват виртуални бутони. Той дори представя диаграма как би изглеждал подобен телефон, и как би изглеждал, съпоставен с вече познати модели.

Виртуалните бутони при смартфоните не са нещо ново. Има ги в много модели на много производители. За iPhone обаче това ще е революция, която ще предложи по-голяма гъвкавост. Справка в патентното бюро показва, че Apple са изследвали възможността за подобна „функционална зона“, но за други устройства. Не е ясно как точно Apple ще успее да интегрира всички функции, които досега предлагаше Home бутона и как да се избегне „мъртвото пространство“, където би стоял Touch ID сензорът.

Наскоро се появи информация, че Apple проучва възможността да интегрира способността за разчитане на пръстови отпечатъци директно от екрана, вместо да се поставя отделен сензор.
Коментари: 0