“Като се поуспокои народът, аз съм убеден, че ще започне и да ражда повече”

Бойко Борисов, премиер на България

“Като се поуспокои народът, аз съм убеден, че ще започне и да ражда повече”
4088 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

„Като се поуспокои народът, аз съм убеден, че ще започне и да ражда повече“, това заяви днес в Смолян премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Той коментира икономическата ситуация в страната: „Като прибавим и най-ниските данъци, и стабилността, която има, неслучайно, виждате има и ръст на икономиката, спад на безработицата, това го отчита статистиката.“

Борисов коментира и значението на инфраструктурата в страната. Според него тя е изключително важна за развитието на туризма, селския туризъм и съботно-неделния.

„Така че сега даже колегите ми подсказаха, че тази рехабилитация на пътя Пампорово-Смолян сега октомври трябва да я започнем.“ АМ Марица“ ще даде възможност на един 25 милионен град като Истанбул да идва тук, да прави туризъм и бизнес, каза още Борисов.

„Всичките тези проходи, които направихме с Гърция и с Турция дават възможност за по-голям обмен на бизнеса. Съответно колкото повече пари се влагат в спортни съоръжения, в детски градини, толкова повече хората се задържат в този регион. Това е пътят, няма друг път.“, подчерта той.

Подкрепи Economic.bg