Кирил Домусчиев бе награден с приз „Добро сърце”

Председателят на КРИБ получи наградата за приноса си към кампанията „Великден за всеки”

Кирил Домусчиев бе награден с приз „Добро сърце”

Снимка: Economic.bg

Автор: Илия Лазаров

Председателят на най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусичев бе награден с приз „Добро сърце” за приноса му в кампанията „Великден за всеки”, организирана от Омбудсманa на Република България Мая Манолова.

На събитието присъстваха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев, политици, представители на бизнеса, висши държавни чиновници, граждани и медии, предаде репортер на Economic.bg.

„Не съм се включил в кампанията заради наградата. Не знаех, че ще има такава, когато станах част от проекта на омбудсмана. Дано има още повече подобни инициативи, защото така можем да помогнем на възрастните хора. Благодарен съм, че участвах, нека бизнесът подкрепя хората в нужда”, заяви Домусчиев.

„Призовавам фирмите да си плащат данъците и осигуровките, защото когато победим сивия сектор, нашите родители ще получават достойни пенсии”, категоричен бе председателят на КРИБ. 

На церемонията бяха наградени някои от най-големите дарители в кампанията, която имаше за цел да събере средства за социално слаби възрастни хора. 32 500 пенсионери получиха ваучери по програмата. Над 1 млн. лв. са били събрани за по-малко от месец. 660 хил. лв от тях са под формата на парични средства и 350 хил. – в хранителни продукти. Призът за щедрост се нарича „Добро сърце”, а символът му е статуетка в тази форма.

Коментари: 0