Кмет предлага по €2000 бонус на новозаселници в италианско селце

В последните години Бормида се обезлюдява и днес се населява от едва 394 души

Кмет предлага по €2000 бонус на новозаселници в италианско селце

Снимка: Google Maps

5736 ~ 1 мин. четене
Кметът на италианско село отправи интересно предложение към всеки, който се двоуми дали да не се премести да живее в Бормида. В опит да увеличи населението на китното планинско селце, Даниеле Галиано предлага бонус от 2 000 евро на бъдещите жители.  

В момента в Бормида живеят едва 394 души. Младите хора масово напускат селото в търсене на препитание в по-големите градове наоколо, като Савона например. 

Кметът Галиано обаче е решен да обърне негативните тенденции и в търсене на нови жители миналия четвъртък публикува провокативната реклама в социалната мрежа Facebook, пише Business Insider. 

Според обявата на кмета, всеки новодошъл ще може да се възползва от промоционални цени за наем – по 50 евро за малки имоти и 120 евро за по-големите.

Постът провокира широк отклик и събуди любопитството на мнозина. Само за два дни има регистрирани запитвания от страна на желаещи да се преместят от Великобритания, САЩ, Бразилия и Уганда. Отново във Facebook кметът Галиано благодари за огромния интерес и поясни, че предложението тепърва трябва да бъде официално одобрено от общинския съвет. 

Живописното село се намира в планинския регион Лигурия в Италия. Генуа е най-близкият голям град и се намира на 80 км от Бормида. 
Подкрепи Economic.bg