Kmeta.bg с поредица от дискусии в полза на бизнеса

Разберете как може да се възползвате от европейско финансиране

Kmeta.bg с поредица от дискусии в полза на бизнеса
180 ~ 1 мин. четене

Порталът на българските общини Kmeta.bg организира поредица от дискусии, посветени на възможностите за финансиране на българските фирми по ОП „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. Общата сума на програмата е 1.39 млрд. евро, които чакат да бъдат усвоени от родния бизнес.

В дискусиите ще вземат участие видни специалисти в областта, сред които адвокат Биляна Тончева-прокурист на “Еко Глоуб” ООД, Димитър Дуков-изпълнителен директор на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”, Надя Данкинова-изпълнителен директор на Фонд за органите на местно самоуправление в България-Флаг ЕАД и представители от ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 

Първата дискусия ще се проведе на 09.03.2016 г. от 14:00 ч. в Конферентна зала на Областна администрация във Видин.

„Иновации и конкурентоспособност“ се управлява от Министерство на икономиката и цели да премахне бариерите пред икономическото развитие на България. Оперативната програма е предназначена основно за малките и средните предприятия.

От дискусионните срещи представителите на фирмите ще научат как да разработят иновативни технологии, с които да бъдат конкурентноспособни и успешни в сложната бизнес среда.

На дискусията са поканени експерти, които ще разтълкуват в детайли какво трябва да направят фирмите, за да се възползват от европейското финансиране.

Следващите градове, в които ще се проведе дискусията са Враца (10.03, от 11:00 ч. в конферентната зала на Търговско-промишлената палата), Монтана (11.03. от 11.00 ч. в общинска зала – „Младежки дом“). Плевен (17.03 от 11:00 ч. в конферентната зала на Областна администрация) и Ловеч (21.03 от 11:00 ч. в заседателната зала на Общинския съвет).

За всякакви въпроси, свързани с дискусиите, можете да ни намерите на телефон 02/ 85 96 96

Подкрепи Economic.bg