Кметът на Бургас стана \"Кмет на Европа\"

Наградата бе връчена от евродепутата Андрей Ковачев

Кметът на Бургас стана \
196 ~ 2 мин. четене

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов спечели приза "Кмет на Европа" в третото издание на конкурса "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg и Информационна агенция „Фокус“. Наградата му бе връчена от евродепутата Андрей Ковачев.

Благодаря за признанието за тези 4 години здрава работа . Използвам тази висока трибуна, за да благодаря на моя екип, с който реализирахме множество проекти през последния ми мандат. Имам една молба към всички присъстващи – винаги когато имате възможност, презентирайте успехите на българските кметове в Европа и навсякъде в чужбина. Трябва да правите това, защото ние постигаме успехи, съизмерими с тези на европейските ни колеги“, заяви Димитър Николов.

Призът "Кмет на Европа" има европейски патент, издаден от Европейското патентно ведомство. Амбицията на организаторите е скоро тази награда да се превърне в европейска с помощта на Европейската комисия.

Третото издание на конкурса се проведе на тържествена церемония тази вечер в хотел „Маринела“.

Конкурсът “Кмет на годината” е единствената по рода си церемония в България и се организира за трета поредна година. За първи път акцентът на наградите беше върху усилията на местната власт в целия й мандат.

На церемонията тази вечер присъстваха редица официални лица - министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков.

Подкрепи Economic.bg