КНДР заплаши с ядрен удар, ако снаряд на САЩ падне на нейна територия

Военните в Северна Корея обявиха, че разполагат с ефективни военни средства, способни с един удар да превърнат в пепел този, който извърши агресия

КНДР заплаши с ядрен удар, ако снаряд на САЩ падне на нейна територия

Северна Корея ще върне моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на нейна територия. Предупреждението идва от централния печатен орган на Корейската трудова партия в КНДР, предадоха световните медии. 

Обстановката в региона се изостря до краен предел, след като Съединените щати обявиха, че ще изпратят самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров. Решението на САЩ накара Пхенян да обяви, че няма да стои безучастно и да наблюдава провокативните действия на другата страна. 

Централният печатен орган съобщава, че военните сили на Северна Корея разполагат с достатъчно ефективни средства, "способни с един удар да превърнат в пепел този, който извърши агресия срещу страната". 

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви по време на посещението си в Южна Корея, че търпението на американската страна се изчерпва и ще бъде добре Северна Корея да не тества решителността на Доналд Тръмп. 

По-рано американският президент написа в профила си в социалната мрежа Twitter, че Китай работи заедно със САЩ за решаване на проблема със Северна Корея. 

Коментари: 0