Кога да изберем дълъг полет - нощем или денем

Когато става дума за летене, всеки има своите предпочитания

Кога да изберем дълъг полет - нощем или денем

Снимка: Pixabay

Когато става дума за летене, всеки има своите предпочитания.

И подобно на спора за това кое място да изберете – до прозореца, или до пътеката, е и спорът за това кога да изберете полет на дълго разстояние – през деня или през нощта.

Ето мнения и за двете опции, с техните плюсове и минуси:

През нощта

Защо бихте искали да изгубите цял ден в самолета, когато можете да проспите полета? Това предполага, разбира се, че сте или в бизнес класа с легло, или сте в икономична и спането не е много удобно.

Но дори и да ви е трудно да спите на тясната и неудобна седалка, е по-вероятно да поспите през нощта, отколкото ако е светло.

Безспорно от гледна точка на спането, за предпочитане е летенето през нощта.

Ако не можете да спите, може да гледате филм. Филмите все пак са за гледане на тъмно, нали.

А и липсата на светлина е предимство – можете да си почивате по-добре.

Друго предимство на нощния полет – повечето непознати хора, с които пътувате, дори съседите ви по седалка, е много по-вероятно да спят, т.е. няма да се налага да минават през вас, за да стават, и няма да ви безпокоят с излишни шумове (освен от хъркане, може би). Поне не толкова често, колкото при дневен полет.

Един от факторите, които трябва да се вземат предвид, разбира се, е времето на заминаване и кацане. Почти винаги е най-добре да се приземиш на далечна дестинация вечерта, така че след уморителния дълъг полет направо да поспиш. И да се приспособиш по-лесно към часовата зона.

И още един плюс на нощния дълъг полет – първото ви хранене на борда няма да е кафе и закуска, а приятна вечеря с чаша вино.

През деня

Кой изобщо може да спи на десетки километри в небето? И при честото поклащане на самолета? Мнозина се оплакват от това, че не могат да заспят и за тях дневният полет е по-добър вариант.

Защото, когато пристигнат на планираната дестинация, ще се наспят на място.

Дневният полет, освен това, осигурява възможност за няколко часа, в които да се отдадете на  приятни занимания като гледане на филми или четене, или просто да си почивате.

Освен това дневният полет ви дава възможност да гледате навън и да видите замайващи гледки в небето (за разлика от тъмната нощ).

Коментари: 0