Колкото аз мога да правя концерти, толкова Слави може да е в политиката

Бяхме готови отново да подкрепим Плевнелиев, заяви Борисов

Премиерът Бойко Борисов:

Колкото аз мога да правя концерти, толкова Слави може да е в политиката

Слави Трифонов е добър певец, добър шоумен, има 3 часа ефир всеки ден. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия във връзка с референдума на Слави Трифонов. Той коментира, че след като шоуменът прави концерти от 20 години значи има умения. За влизането му в политиката обаче премиерът отбеляза: "Колкото аз мога да правя концерти, толкова той може да прави политическа кариера. Всеки има право да се пробва".

Относно отношенията на страната ни с Русия Борисов подчерта, че в общата глобална политика за геостратегическо разпределение България винаги е била в сферата на Русия. В момента цената на газа ни била най-ниската в Европа.  Той подчерта, че кабинетът е премахнал три газови посредника с политическа воля. „Нарушил съм интереси за няколко стотин милиона на година. Защо друг не пусна да имаме два крана с руска газ, два крана с Черноморска и гръцкия интерконектор?“, попита министър-председателят.

Борисов коментира, че намирането на газ и петрол в Черно море безспорно ще е в ущърб на икономическите интереси на Русия, защото е огромен пазар. „На Путин съм му казвал лично преди време, че това ще го направим, защото е български интерес. Няма как да се зарадва, след като утре ще има един клиент по-малко. Това е в наш интерес“, посочи Борисов . И добави, че все пак властта е направила всичко възможно, за да се запазят традиционно добрите отношения с Русия, като са създадени улеснения за руските туристи.

България се била доказала в сферата на евроатлантическите отношения и нямало нужда някой да свързва българското правителство с Русия, отбеляза премиерът Борисов.  Според него, ако проруска партия управлявала, комуникацията със страната щяла да бъде по-лесна, макар че вече дори и руснаците са се убедили, че е по-добре да работят с принципни хора, които държат на думата си, вместо с такива, които ги лъжат.

За президентските избори Бойко Борисов коментира, че ГЕРБ е била готова отново да подкрепи Росен Плевнелиев за президент. Веднага след номинацията на Радан Кънев, премиерът е обадил на президента, за да го попита дали е истина, че ще се кандидатира отново. Държавният глава е обяснил, че иска да изкара мандата си спокойно и че е съгласен да се кандидатира, но не за този мандат и да продължи да работи за ГЕРБ. „Плевнелиев и след мандата ще има успешна кариера, ще помага на държавата. Той е достоен човек и има много качества“, заяви Борисов. 

Във връзка с промените в изборния кодекс Борисов коментира, че е изключително важно българите да знаят, че правителството е могло да падне, ако промените не са били гласувани. И допълни, че няма как след като са се развалили отношенията с една партия, да седнат заедно с нея и да преговарят.

Коментари: 0