Корейци ще купят два завода за автомобилни части у нас

Корейската компания е лидер в производството на автомобилни части

Корейци ще купят два завода за автомобилни части у нас
4442 ~ 1 мин. четене
Корейска компания, лидер в производството на автомобилни части, ще се сдобие с два завода в България с близо 500 работници, като част от глобална сделка по придобиване на активи и диверсифициране на производството. Това стана ясно от среща на зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов с корейски компании от автомобилния сектор. Очаква се сделката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2019 г., като впоследствие производствените мощности у нас да се разширят.

"Страната ни е атрактивна инвестиционна дестинация за автомобилната индустрия. Вече е ясно, че някои от важните цели на нашето сътрудничество могат да бъдат, популяризирането на корейски проекти в индустриалните зони в България, както и привличането на повече корейски инвестиции в автомобилния сектор и в развойни центрове в страната", подчерта Борисов. Той представи и насърчителните мерки, които България предлага на потенциалните корейски инвеститори, както и стабилните макроикономически показатели и предимствата на страната ни като ниски корпоративни данъци и оперативни разходи, както и висококвалифицирана работна ръка. 

Борисов участва във Втората сесия на българо-корейския комитет за промишлено коопериране, който се проведе в Сеул. По негови думи износът на България за Република Корея се увеличава с близо 120 на сто през първото полугодие на 2018 г. и достига $40.5 млн.
Подкрепи Economic.bg