Костов: Има почва за нови партии

Според бившия премиер, страната е изправена пред дестабилизация при предсрочни избори

Костов: Има почва за нови партии
Представянето на президентските избори няма пряка връзка с влизането в политическия живот, но все пак у нас има почва за нови партии. Това заяви бившият премиер и настоящ председател на Сдружение „Център за анализи и управление на рискове" Иван Костов.

Според него в предизборната кампания за президентския вот силно е била застъпена пропагандната агресия, свързана с нелегалните мигранти, членството ни в Европейския съюз и НАТО, санкциите и контрасанкциите.

"Цецка Цачева е много близко до Брюксел, отколкото останалите. Там е и Татяна Дончева. Пламен Орешарски не се ангажира с нито една от трите теми. Румен Радев, Калфин, Каракачанов са много близо до тезите на Москва. Ключовите страхове в Европа са, че тръгваме към Русия. Целта бе да се дестабилизира политически страната. Има риск от предсрочни избори", допълни той.

"Моят избор е ясен. На българските възрожденци. Те са искали да са европейци", допълни още Костов.

Според бившият премиер страната ни е изправена пред сериозен риск от политическа дестабилизация при едни предсрочни парламентарни избори.

"Сигурно има голям негативизъм към управлението от друго естество, свързани с конкретни решения", - така той си обяснява огромният наказателен вот срещу кандидата на ГЕРБ на президентския вот.

Според анализа, който той прави, крайният риск е отслабването на българската политическа система, политическа криза. Тази криза ще се изразява в многобройни вторични трусове - инфраструктура, икономика, здравеопазване, даде пример Костов.
Коментари: 0