КРИБ благодари на Горанов за добрата работа през годините

Поздравяваме Ви за Вашата ключова роля и заслуга за това България да стане част от валутно-обменния механизъм ERM II, се казва в писмото на работодателската организация

КРИБ благодари на Горанов за добрата работа през годините

Снимка: Красимир Свраков

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изпрати писмо до Владислав Горанов, министър на финансите на Република България в периода 2014-2017 и 2017-2020 г. с благодарност за съвместната работа и ползотворното сътрудничество през последните години.

„Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме изключително високо Вашия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините“, се казва в писмото.

То продължава с думите за "безспорните заслуги" на Горанов: за консервативната финансова политика, за балансираните бюджети, и същевременно за увеличението на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати, както и за икономическия растеж преди извънредното положение. "Благодарни сме за Вашата подкрепа и за приемането на пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната", пишат още от КРИБ.

Конфедерацията поздравява Горанов за "Вашата ключова роля и заслуга за това България да стане част от валутно-обменния механизъм ERM II, което е съпоставимо по важност и значение с няколкото исторически достижения, свързани с нашата евроатлантическа интеграция – членството в Европейския съюз и в НАТО". 

"Вие бяхте и първият български финансов министър, който председателства Икономическия и финансов съвет (Екофин) по време на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г.", се казва още в писмото от КРИБ до Владислав Горанов.

Коментари: 0