Lamborghini показа автомобил на третото хилядолетие

Terzo Millennio е с зашеметяващ дизайн.

Lamborghini показа автомобил на третото хилядолетие

Снимка: Lamborghini

Италианският производител на луксозни автомобили Lamborghini показа новия си концептуален модел Terzo Millennio, който според компанията представя колите на третото хилядолетие.

Суперколата е с зашеметяващ дизайн. Тя е оборудвана с 4 електромотора - по един на всяко колело. В каросерията на автомобила са интегрирани суперкондензатори и специални блокове за натрупване на енергията.

Terzo Millennio е изграден в сътрудничество със специалисти от Масачузетския технологичен институт. Системите и технологиите, които са внедрени в колата, ще бъдат поставени на серийните автомобили на италианския производител.

Lamborghini все още не разкрива техническите характеристики на суперколата, но е известно, че компанията е акцентирала върху голяма мощност, система за бързо зареждане, система за рекуперация на кинетичната енергия и специални акумулатори с по-дълъг живот.

Голяма част от колата е изградена от карбон. Целта на екипа, работил по колата, е да създаде материал, който може да се възстановява сам при леки увреждания.

Коментари: 0