Lamborghini представи още по-бърз Aventador

От новия Aventador SVJ ще бъдат направени само 900 броя на цена от 518 000 долара

Lamborghini представи още по-бърз Aventador
Lamborghini представи още по-мощна, по-бърза и по-скъпа версия на екзотичния Aventador с V12 двигател на събитие в Калифорния в четвъртък вечер. Наречен Lamborghini Aventador SVJ, неговият двигател е с мощност 770 конски сили. Колата може да ускори от нула до 60 мили в час за под три секунди и да завива по-бързо. 

Още преди официалното си представяне пред публика суперколата записа най-бързата обиколка с фабрично произвеждан автомобил на известната германска писта Nürburgring-Nordschleife, смятана за една от най-предизвикателните в света, съобщава CNN.

От новия Aventador SVJ ще бъдат направени само 900 бройки на цена от 518 000 долара.

Aventador SVJ е по същество подобрена версия на Lamborghini Aventador S, който има 729 к.с., V12 двигател и струва около $100 000 по-малко.

SVJ е съкращение от Super Veloce Jota. Super Veloce означава "супер бърз" на италиански език. Jota е първото име, дадено на единствената по рода си версия за екстремно изпълнение на класическия Lamborghini Miura от 1970 г. 

Подобно на другите модели на Lamborghini Aventador, и тази кола има задвижване на всички колела и седемстепенна автоматична скоростна кутия с бързо превключване. Заради аеродинамиката има видими промени във външния дизайн на автомобила, като най-забележителната е огромното задно крило.

Lamborghini представи и специална версия на колата, наречена Aventador SVJ 63. Цифрата 63 отбелязва годината на основаването на Lamborghini - 1963 г. От тази специална версия ще бъдат направени 63 автомобила.
Коментари: 0