Lenovo ще продължи да произвежда собствена марка смартфони

Най-новите модели пристигат много бързо и в България

Lenovo ще продължи да произвежда собствена марка смартфони

Китайският технологичен гигант Lenovo няма да спира производството на смартфони собствена марка. Това заявяват от Lenovo България, които в свое становище до медиите опровергават разпространената по-рано тази седмица информация, че компанията спира да произвежда смартфони и марката ще изчезне от пазара. От компанията уверяват, че са "по-целеустремени от всякога" относно развитието си в този сегмент.

„Бихме искали да отбележим, че Lenovo e единствената компания, която представи истински иновационна технология в индустрията през изминалата година със своя революционен модел Moto Z, който получи и приза „Най-иновативното устройство на 2016 г.“ от издание като Mobile Choice UK.

В глобален мащаб Moto Z вече регистрира над 1 млн. продадени устройства, което доказва, че потребителите са жадни за истински новости в бранша. През 2017 г. ще продължим развитието на модулната платформа и ще предоставим неочаквани функционалности.

Ето защо не само, че нямаме никакво намерение да спираме, а смятаме да продължим възходящото развитие в смартфон индустрията.

Относно българския пазар съм изключително щастлив да отбележа, че най-новите модели пристигат изключително бързо и това е обусловено и от факта, че Lenovo е един от лидерите и предпочитан бранд при смартфоните“, заяви Владислав Иванов, лидер на бизнеса със смартфони за Lenovo в Югоизточна Европа.

Заради сериозните си традиции в САЩ, Moto предизвиква сериозен интерес на американския пазар. Марката е много популярна и в останалата част от света. Lenovo пък се котира все по-добре в Европа, включително и в България.   

Коментари: 0