Летище край Хасково става индустриална зона

Предвижда се създаването на бизнес инкубатор в града

Летище край Хасково става индустриална зона

Летище Узунджово край Хасково ще бъде превърнато в индустриална зона. Това обяви кметът на града Добри Беливанов по време на конференция "Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ в Хасково, която се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

В новата индустрилна зона ще бъдат привличани чужди и български инвеститори за изграждане на предприятия и заводи, които ще отворят доста работни места, обясни кметът. Зоната ще се намира и само на 5 километра от новата магистрала „Марица“, което ще я прави още по-привлекателна за инвеститорите.

Изпълнителният директор на ИАНМСП Мариета Захариева заяви, че се предвижда да бъде направен бизнес инкубатор в Хасково. Той ще бъде изграден съвместно между агенцията и общината.

Инкубаторът ще предоставя възможност за постоянна връзка на бизнеса с държавата на местно и централно ниво. Освен това ще свързва предприемачите с инвеститори и намирането на външни пазари. По този начин държавата и бизнесът трябва да си партнират, посочи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Евродепутатът от ГЕРБЕНП Ева Паунова чрез видео обръщение призова фирмите да кандидатстват по проектите за малки и средни предприятия по програма COSME на ЕС, която е директна подкрепа по плана Юнкер. 

Димо Димов от областния информационен център – Хасково представи възможностите за финансиране по европейските програми в България. Те работят по по проект “Еврофондовете – Да създаваме заедно“.

Коментари: 0