Levi's внесе документи за борсов дебют

Компанията ще бъде регистрирана на Нюйоркската фондова борса

Levi's внесе документи за борсов дебют

Снимка: Twitter

532 ~ 1 мин. четене

Култовият производител на деним облекла Levi Strauss & Co ще стане публична компания. Тя е подала документи в Комисията по ценни книжа и борси в САЩ в сряда сутринта и заяви в съобщение за пресата, че броят на акциите, които ще бъдат предложени и ценовият диапазон за публичното предлагане, все още не са определени. Компанията ще бъде регистрирана на Нюйоркската фондова борса под кода LEVI.

Levi's е наел Goldman Sachs и JP Morgan за водещи мениджъри на предлагането.

Според подадените документи компанията, базирана в Сан Франциско, планира да набере между 600 и 800 млн. долара, според CNBC.

Levi's заяви, че планира да използва приходите от публичното предлагане за "общи корпоративни цели", включително оборотен капитал, оперативни разходи и капиталови разходи. Според заявлението компанията вижда възможност да разшири присъствието си на развиващите се пазари като Китай, Индия и Бразилия.

Част от постъпленията може да отидат и за стратегически придобивания, но компанията заяви, че няма текущи планове за това.

За 2018 г. 145-годишната компания отчита приходи от 5,58 милиарда долара и нетни приходи от 283 милиона долара.

Levi's стана публична за първи път през 1971 г., но потомците на основателя отново направиха компанията частна и я свалиха от борсата през 1985 година. От тогава компанията се бори с промените на модните тенденции и силно конкурентния пейзаж, но отново поема във възходяща посока, след като главният изпълнителен директор Чип Берг пое управлението през 2011 г.

Най-големите акционери в компанията са Мими Хаас и Маргарет Хаас, потомци на Леви Щраус.

Подкрепи Economic.bg