LG създаде първия си робот за лична употреба

CLOi SuitBot е екзоскелетон с изкуствен интелект

LG създаде първия си робот за лична употреба

Снимка: LG

LG е един от лидерите в областта на роботиката и вече има в портфолито си различни машини, сред които Гидиращ робот, Почистващ робот и Сервиращ робот. Сега в тяхната компания влиза още един –  CLOi SuitBot. Най-новото попълнение обаче се различава от останалите с това, че е създадено специално да обслужва ежедневните нужди на отделния човек. 

Това, което прави е да поддържа и подсилва краката на потребителя, за да му позволи повече мобилност и по-малко натоварване на крайниците. Компанията ще представи новото си изобретение по време на IFA 2018. 

Миналата година LG инвестира в стартъп SG ROBOTICS, който разработва роботи, които да помогнат за преодоляването на човешките лимити в ежедневието. Съвместната им разработка – LG CLOi SuitBot, като нейната цел е да спомогне за подобряване качеството на живот на хората. 

Удобната форма и естественото движение при ставите позволяват на CLOi естествено и отпуснато движение, за да повдигне долната част на тялото, когато потребителят върви, стои прав или работи. Неговите обувки тип сандали, както и функцията за автоматично нагласяне, помагат на този, който го носи, да влиза и излиза от костюма по-лесно, което различава LG CLOi SuitBot от много други екзоскелетони.

Друго предимство на LG CLOi SuitBot  е, че може да се свързва с други роботи на LG, за да се превърне в част от умно работеща мрежа, работеща за това да доставя информацията и инструментите, които са необходими в работната сфера на производството, логистиката и разпространението. Услугата на роботите LG CLOi се разработва като част от по-голяма инициатива на LG за изкуствен интелект за употреба в търговията. 

Изкуственият интелект позволява на LG CLOi SuitBot да се учи и развива чрез разпознаването и анализирането на биометрични данни, както и на данни от околната среда. Той измерва и анализира движенията на човешкото тяло, за да предложи оптимални движения и стойка за максимално пестене на енергия. 

„LG CLOi SuitBot е доказателство за пълното ни посвещаване на това да увеличаваме портфолиото си от роботи в сферата на услугите, които да допринасят за осезаемото удобство и подобрение в живота ни“, казва Сонг Дае-Хюн, президент на LG. 

IFA 2018 ще се проведе в Берлин от 31 август до 5 септември. На щанда на LG в Зала 18 всеки желаещ ще има възможността да изпробва съществуващите роботи на компанията
Коментари: 0