Lidl откри първия си магазин в мол

По случай отварянето на обекта веригата стартира игра, в която наградата е скоростно безплатно пазаруване

Lidl откри първия си магазин в мол

Веригата магазини за търговия на дребно Lidl отвори първия в страната обект, разположен в търговски комплекс. Магазинът бе открит днес, 30 ноември, в "Галерия МОЛ" Бургас. Това е петият магазин на Lidl в морския град.

„Продуктите на Lidl са с високо качество и конкурентни цени, а пазаруването в нашите магазини е бързо и лесно. Именно от  това се нуждае модерният човек. Вярваме, че с Lidl, в един от най-посещаваните търговско-развлекателни центрове в града, ще отговорим на търсенето на модерните, активни потребители за качествено и бързо пазаруване на удобна локация.” – споделят от веригата. 

По случай отварянето на магазина веригата стартира игра, в която наградата е скоростно безплатно пазаруване. За участие в играта трябва предварителна регистрация на сайта www.lidl.bg до края на 1-ви декември. Чрез томбола 30 участника ще се включат в квалификациите, които ще се проведат на 5 декември. Те ще определят петима души, които ще спечелят две минути безплатно пазаруване.

В рамките на 5 години Lidl отвори 79 магазина в 41 града в България.  В момента веригата осигурява работна ръка на 1800 души, 33% от които са жени, заемащи ръководни позиции. За този период веригата е инвестирала в развитието си 728 млн. лв. През 2014 г. Lidl „порасна“ с  26% спрямо изчислените приходи за предходната година – почти 540 млн. лв. С това и измести от втората позиция Billa. Очаква се приравненият ръст на приходите за 2016 г. да е около 10%.

През 2015 –та беше направена и първата копка на втора логистична база на Lidl в област Ямбол, която предстои да бъде открита през 2016 г. и да разкрие още над 200 работни места в региона. 

През следващата година Lidl планира да отвори още 3 магазина в страната (София, Казанлък и Благоевград) и 300 нови работни места. Това заяви изпълнителният директор на  Милена Драгийска – Денчева по време на среща по повод 5-тата годишнина на Lidl България.

Коментари: 0