Лиляна Павлова: Тротоарите в Давос не бяха почистени

Тя подчерта, че от 13 години България не е била представена на Световния икономически форум

Лиляна Павлова: Тротоарите в Давос не бяха почистени
5074 ~ 1 мин. четене

На министъра по въпросите на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова ѝ направило впечатление, че тротоарите в швейцарския град Давос не били почистени. Тя посети града заедно с премиера Бойко Борисов заради приключилия на 26 януари Световен икономически форум.

„Снегът беше изключително много, тротоарите не бяха изчистени.  Раздаваха ни „котки” за обувки и казаха това е: Внимавайте, хлъзгаво е, не е изчистено. Най-често можеше да се види делегат с костюм и апрески, а който нямаше апрески и не беше подготвен, беше с обувки с „котки”, обясни пред bTV Павлова.

По думите ѝ на Световния икономически форум в Давос държавите от Западните Балкани са оценили високо премиера Бойко Борисов.

„Тази година в Давос основната тема беше Европа, имаше и специален панел за Западните Балкани. Държави като Македония, държавите от Западните Балкани казаха: Добре, че е Бойко Борисов.  Това, което се случва, е исторически момент за Балканите. Това  беше тяхната оценка, споделена на този международен форум с всички лидери. Това дава тласък“, заяви Павлова.

Тя подчерта, че от 13 години България не е била представена на Световния икономически форум. „След Симеон Сакскобургготски България не е канена и не е имала този достъп. Това е уникална възможност. Това е и оценка за държавата”, каза министърът.

Коментари: 0