Лондон ще има басейн с 360-градусова гледка на покрива на небостъргач

Това е първия по рода си проект в света

Лондон ще има басейн с 360-градусова гледка на покрива на небостъргач

Снимка: Compass Pools

Лондон ще има първия по рода си в света инфинити басейн на покрив, който може да се похвали с 360-градусова гледка към хоризонта на британската столица.

Дизайнът на басейна, който ще се намира на върха на 220-метров небостъргач, бяха разкрити от Compass Pools.Компанията е проектирала и цялата сграда, която ще включва луксозен хотел на горните етажи, предлагащ достъп до басейна за гостите си, пише "Индипендънт".

Плувците ще достигат до 600-литровия басейн, наречен Infinity London, чрез въртяща се спираловидна стълба.

Както стените, така и дъното на басейна ще са прозрачни, което ще позволява на гостите на хотела да погледнат нагоре и да видят хората, плуващи над тях.Ще се използва акрил, а не стъкло - първият материал предава светлина с подобна дължина на вълната като на водата, което означава, че басейнът ще изглежда напълно прозрачен.

Ще има и вграден монитор за скоростта на вятъра, който се захранва директно в контролирана от компютъра система за управление, като гарантира, че водата няма да бъде "издухвана" от басейна при бурно време.

Водата ще се отоплява по устойчива технология, като се използва отпадъчна енергия от климатичната система на хотела.Строителството на Infinity London може да започне до 2020 г., ако всички инвеститори и предприемачи бъдат потвърдени.
Коментари: 0