Лос Анджелис отделя $100 млн. за жилища за бездомни

Градът се стреми да подобри имиджа си преди Олимпиадата през 2024 г.

Лос Анджелис отделя $100 млн. за жилища за бездомни
3665 ~ 1 мин. четене

Градската управа на втория по големина град в САЩ – Лос Анджелис, планира да похарчи 100 млн. долара през следващите години, за да осигури жилища на десетки хиляди бездомни. Само през тази година за тази цел субсидиите са в размер на 13 млн. долара, съобщи кметът на мегаполиса Ерик Гарсети.

Гарсети бе избран за кмет през 2013 г. Въпреки че той, както и неговите предшественици, обещаваха да изкоренят проблема с бездомните, намеренията засега остават неизпълними. От встъпването си в длъжност броят бездомните в Лос Анджелис се е увеличил с около 12 на сто – до близо 26 хил. души. Според властите, около 19 хил. от тях живеят по улиците и в парковете, а останалата част са настанени в приюти.

Местните наблюдатели свързват инициативата на кмета с желанието да подобри имиджа на града преди Летните олимпийски игри през 2024 г. В средата на септември Лос Анджелис отправи официално заявка до Международния олимпийски комитет да бъде домакин на Олимпиадата след 9 г. Останалите претенденти са италианската столица Рим, унгарската – Будапеща и германският град Хамбург.

Коментари: 0