Любош Йетмар официално е новият директор на bTV

Чехът обещава телевизията да продължи да предоставя „независими и обективни новини“

Любош Йетмар официално е новият директор на bTV

Снимка: PPF

Инвестиционният фонд PPF Group N.V. официално съобщи, че финализирал придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. (CME) и сега държи пълен контрол върху операциите на компанията в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България.

Тази транзакция подлежеше на регулаторно одобрение от Европейската комисия, националните регулатори в определени страни и акционерите на CME. Също така бе съобщено, че акциите на компанията са свалени от търговия от NASDAQ Global Select Market и Пражката фондова борса.

Притежателите на книжата клас A на CME непосредствено преди ефективното време на сливането ще получат $4.58 на акция.

Главен изпълнителен директор на CME Bulgaria става Любош Йетмар, който ще отговаря за операциите, стратегията и плановете за развитие и растежа в България. От PPF посочват, че Йетмар има богат опит в продажбите и висшия мениджмънт в радио и телевизионното излъчване и е работил в организации като Warner Home Video и HBO Чехия & Словакия. Преди това той е бил в GES GROUP, в Чешката република, където работи от 2008 г.

„bTV е добре управлявана компания с изключителен обхват на потребителите и изключителна осведоменост за марката, с нетърпение очаквам да работя с мениджърския екип. Моят приоритет е да продължа наследството на bTV, като предоставям независими и обективни новини, както и висококачествено забавление за нашите зрители“, каза новият главен изпълнителен директор.

От българската телевизия посочиха, че изпълнителен директор на bTV Media Group остава Флориан Скала, а също така, че местният мениджърски екип в медията няма да се променя.

„Имаме удоволствието да имаме толкова силна и лоялна аудитория и възнамеряваме да укрепим връзката с нашите зрители чрез съдържание и превъзходно потребителско изживяване“, коментира от своя страна Петр Келнер, мажоритарен акционер в PPF.

Бившият главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел поема телевизионните групи в другите 4 държави - Чехия, Румъния, Словакия, Словения.

Коментари: 0