Lufthansa подновява полетите си до 20 туристически дестинации

Компанията отново ще лети до Венеция и Майорка

Lufthansa подновява полетите си до 20 туристически дестинации

Германската авиокомпания Lufthansa ще поднови полетите си до двадесет дестинации от средата на юни, включително и до някои от най-големите туристически точки, предава Reuters, цитирайки говорител на авиолиниите.

Дестинациите включват Майорка, Крит, Родос, Фару, Венеция, Ибиса и Малага, заявяват от компанията. Полетите ще стартират от основния център на Lufthansa във Франкфурт. Останалите точки ще бъдат разкрити следващата седмица.

Разширяването на броя на полетите, които ще извършва компанията, идва по-малко от две седмици, след като Lufthansa представи намеренията си да възобнови и полетите до Лос Анджелис, Торонто и Мумбай от юни. С това компанията започва да възобновява бизнеса си, който на практика бе „замръзнал“ заради коронакризата.

Междувременно Lufthansa продължава да води преговори с германското правителство за спасителен план на стойност 9 млрд. евро. В четвъртък авиолиниите заявиха, че са в напреднали преговори с кабинета за преотстъпване на 20% дял в замяна на паричната инжекция. Немското издание Bild am Sonntag, без да цитира източници, заяви, че заемът ще трябва да бъде погасен в края на 2023 година.

Коментари: 0