1000 лв. стартова заплата за IT специалисти в Пловдив

Очаква се в следващите 3 до 5 г. да се отворят още 5 хил. работни места за млади специалисти

1000 лв. стартова заплата за IT специалисти в Пловдив
4205 ~ 1 мин. четене

Стартовата заплата за млади специалисти в IT и аутсорсинг сектора в Пловдивския регион започва от 1000 лв. До момента има разкрити 4500 работни места в 20 компании, а през следващите от 3 до 5 г. се очаква да започнат работа още 5 хил. млади специалисти. Това съобщи зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов в ефира на „Дарик“.

По думите му заетостта и предложенията касаят висшисти между 18 и 35 години. „Това е най-добрата възможност за реализация на хилядите студенти в града, които завършват информационни технологии и инженерни специалности“, обясни Стоянов.

Той уточни, че IT и аутсорсинг фирмите предлагат престижна работа, по-висока от средната за страната заплата и възможност за реализация в международни компании.

Вторичният ефект за икономиката в града и региона от развитието на аутсорсинг индустрията е строителството на офис сградиотбеляза още Стефан Стоянов. Той уточни, че някои се строят в момента, а предстои реализирането и на още два големи проекта – този в квартал  “Гладно поле”, който ще се превърне във втори административен център и новият бизнес център в район “Западен”.

По думите на зам.-кметът в следващите години градът ще има нужда от 100 000 кв.м офиси клас “А”, които да отговарят на изискванията на западните компании.

Подкрепи Economic.bg