LVMH планира да купи акциите на Tiffany през борсата

Заради спада на пазарите транзакцията ще е на доста по-ниска цена

LVMH планира да купи акциите на Tiffany през борсата

Снимка: Unsplashed

396 ~ 1 мин. четене
Френският производител на луксозни стоки LVMH, който миналата година се съгласи да купи Tiffany & Co за 16,2 милиарда долара, обмисля да купи акции на американската компания за бижута по-евтино на открития пазар, съобщи Bloomberg News, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Глобалните фондови пазари се понижиха, след като епидемията от коронавирус спря повечето бизнес дейности, доведе до затваряне на много индустрии и изплаши инвеститорите с възможна рецесия.

Според информацията на Bloomberg, LVMH е обсъдила плана с борда на Tiffany, който може да даде зелена светлина за потенциалната транзакцияслед отчитане на тримесечните резултати. Компанията се очаква да обяви финансовите си резултати днес.

LVMH тепърва ще взема решение за сделката и обсъжда потенциални правни пречки пред идеята, се казва в информацията.

Миналия месец LVMH трябваше да събере 9,3 милиарда евро от облигационните пазари, за да помогне за финансирането на сделката, която се очаква да приключи в средата на 2020 г. Последният ход потвърждава интереса на френската компания към Tiffany.

Емблематичната верига за бижута временно затвори няколко магазина, включително своя водещ магазин на Пето авеню в Ню Йорк, и намали работното време в други търговски обекти, като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Акциите на компанията затвориха снощи с повишение от 14.3% до $126.51.
Коментари: 0