7 любопитни факта за Economic.bg

Сайтът празнува днес седмия си рожден ден

7 любопитни факта за Economic.bg
Автор: Божидара Иванова

С близо 1 млн. посетители месечно икономическият портал Economic.bg отбелязва своя 7-ми рожден ден. Сайтът стартира своята дейност през 2012 г. и за този период успя да се открои като независима медия и си извоюва водещо място сред сайтовете в България. 

Най-актината възрастова група, която чете Economic.bg, е между 25-44 години, като 78% от читателите ни са с висше образование. По полово разделение читателите ни са приблизително равни - 52,7% мъже срещу 47,3% жени. 

В Economic.bg можете да намерите информация за горещи финансови и икономически събития от България и света, актуални анализи и коментари във финансовия сектор и политиката, най-любопитното от света на международните пазари, технологиите и автомобилната индустрия, интересни класации и новини в сферата на туризма, земеделието и спорта, както и най-важните тенденции от областта на недвижимите имоти и науката. 


Представяме ви 7 любопитни факта за Economic.bg, които може би не знаете:

1. Economic.bg стартира на 9 април 2012 г. 

2. Към днешна дата последователите ни в социалните мрежи са близо 230 000 души.

3. За тези седем години в сайта са публикувани близо 100 000 заглавия.

4. Най-четената новина в сайта през цялото му съществуване е "Страната, в която половината жители работят на половин работен ден".

5. Най-четената рубрика в сайта е "Бизнес".

6. Средната възраст на редакторския екип на Economic.bg е 29 години.

7. През месец март Economic.bg заема 5-то място сред най-четените икономически сайтове в България (по данни на независими сайтове за мрежова статистика).


По повод рождения си ден Economic.bg стартира специална игра, в която един от нашите читатели ще стане собственик на кафемашина. Повече информация можете да намерите ТУК


Екипът на Economic.bg благодари на Вас, нашите читатели, тъй като с Вашата подкрепа, всичко това е възможно!

Коментари: 0