9 любопитни факта за популярни храни
Вижте няколко тайни за едни от най-популярните и често консумирани храни
За храната може много да се разказва, защото тя е толкова стара, колкото и самото човечество. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и направо странни неща, които foodpanda откри за едни от най-популярните храни.
1. Лютите чушки
Не цветът е определяy за лютивостта, а големината на чушката. Колкото по-малка е, толкова по-люта ще е.
2. Авокадо
Никога не давайте авокадо на птици. Този вид храна е много отровен за тях.
3. Банани
Може да звучи налудничаво, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да предположим защо това е така.
4. Оцветители
Червените и жълти храни, посредством оцветителите, правят децата хиперактивни.
5. Чай
Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-зле от змия". Студеният чай раздразва стените на стомаха толкова много, че китайците смятат, че е същото като змийска отрова.
6. Мед
Медът е безсмъртен. Най-старият съд с мед, който все още е годен за консумация, е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.
7. Яйца
Ако яйцето се издигне на повърхността, когато се постави в някаква вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, тъй като газовете се натрупват в яйцеклетка, която старее, позволявайки му да плава.
8. Тъмен шоколад
Ако ядете малко парче тъмен шоколад преди хранене, то ще увеличи кръвта с глюкоза. Дори ако сте много гладни, това ще ви попречи да ядете прекалено много.
9. Тайната на храната
Храната винаги е вкусна през нощта. Всички храни. Винаги!