Марияна Николова призова Кувейт да инвестира повече в България

Кувейтският представител Ракан Юсеф Ал Несф също смята, че кувейтските инвестиции у нас са крайно малко

Марияна Николова призова Кувейт да инвестира повече в България

В България има потенциал за увеличаване на инвестиционното сътрудничество с Кувейт и тамошните инвеститори са добре дошли у нас. Това каза вицепремиерът Марияна Николова при срещата си с кувейтска парламентарна делегация.

„С Кувейт ни свързва дълга история на отлични двустранни отношения. Кувейтските инвеститори са добре дошли у нас. Те могат да инвестират в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост“, каза Николова.

Вицепремиерът също така изтъкна, че България се радва на висока макроикономическа и финансова стабилност, а годишният растеж от близо 4% е сред най-високите в Европа. Николова заяви, че очаква скоро да се проведе заседание на българо-кувейтската смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество.

Ракан Юсеф Ал Несф, председателят на Групата за приятелство Кувейт-България, коментира, че кувейтските инвестиции у нас, които възлизат на около 2 млн. долара, са крайно малко и трябва да се работи за увеличаването им, още повече, че има потенциал за това. 

Коментари: 0