Maserati пуска електрическия си автомобил през 2020 г.

Моделът Alfieri ще има и бензинова версия

Maserati пуска електрическия си автомобил през 2020 г.
4001 ~ 1 мин. четене
Италианската автомобилна марка Maserati ще пусне своя първи електрически спортен модел през 2020 г. Година по-рано се очаква да излезе бензиновата версия на модела Alfieri. 

Още през 2014 г. компанията представи своя концепт, като се очакваше серийното му производство да започне през 2016, но вече няколко пъти то се отлага. Първоначалните планове на компанията за производство на кола с бензинов V8 двигател се промениха, заради затягането на правилата за вредните емисии в Европа. 
От Maserati решиха, че версията на Alfieri ще бъде с бензинов V6 мотор с две турбини. 

До излизането на модела на пазара изискванията в ЕС ще са за 95 грама въглероден двуокис на километър средно постижение на моделната гама на всеки производител, така, че компанията няма да може да разчита само на бензиновия вариант на компактния спортен автомобил, пише automedia.  

Maserati планира до 2018 година да представи наследниците на GranTurismo и GranCabrio, като новите модели ще са изградени върху новата платформа със задно предаване, която се използва при Ghibli, Levante и Quattroporte. 

Двата модела ще си останат с 2+2 места, но ще са с по-компактни размери, съобщи източник от Maserati. Това ще означава, че двата нови автомобила ще са по-леки и ще имат по-нисък разход на гориво, като при тях V8 моторите ще отстъпят мястото си на V6 агрегати с две турбини.
Подкрепи Economic.bg