Мъск иска да пусне гигафабриката в Калифорния въпреки забраната

По неофициална информация директорът на Tesla има за цел да пусне поне 30% от производството

Мъск иска да пусне гигафабриката в Калифорния въпреки забраната

Снимка: Tesla

1164 ~ 1 мин. четене

Tesla Inc иска да рестартира днес производството в американския си автомобилен завод във Фримонт, Калифорния, съобщава Reuters, цитирайки имейл, изпратен от главния изпълнителен директор Илон Мъск до персонала.

Това се случва само ден, след като губернаторът на Калифорния разреши на промишлените предприятия в щата да възобновят операциите си. Те бяха затворени заради въведените ограничения, целящи да ограничат разпространението на Covid-19.

Reuters припомня, че Аламида - окръгът, в който се намира фабриката на Tesla, трябва да остане затворен до края на май. Съгласно разпореждането в окръга не са позволени производствените операции, включително на единствената фабрика за превозни средства на Tesla в САЩ.

Илон Мъск критикува заповедите за въвеждането на блокада и задържането на хората по домовете, определяйки ги като „сериозен риск“ за американския бизнес. Той дори ги определи като „противоконституционни“ и посочи, че тези забрани няма да издържат пред Върховния съд на САЩ, ако бъдат оспорени там.

Според видяния от Reuters имейл обаче от петък следобед ще бъде възобновена работата във фабриката на компанията във Фримонт, но с капацитет от едва 30% от нормалната бройка работещи на смяна.

„Нашите гигафабрики в Невада и Ню Йорк също започнаха ограничени операции, одобрени от съответните щати“, се посочва в имейла.

Илон Мъск обаче отбелязва, че служителите, които се чувстват неудобно да се върнат на работа, не са задължени да го направят.

Заводът прекрати дейността си в средата на март, след като бяха наложени забраните, целящи ограничаване на разпространението на Covid-19.

Коментари: 0