Мъск показа първа официална снимка на скафандъра за SpaceX

Костюмът обаче не е предвиден за излизане в открития космос

Мъск показа първа официална снимка на скафандъра за SpaceX

Основателят на американската космическа компания SpaceX Илън Мъск публикува първата официална снимка на скафандъра, който ще бъде използван при мисиите с космонавти, пише The Verge.

Мъск обяснява, че скафандърът наистина работи и е бил изпробван при двойно вакуумно налягане. Облеклото е съставено от бели и сиви елементи, а канадско-американски инженер и предприемач признава, че е било много трудно намирането на баланс между вида и приложението на скафандъра.

Скафандрите на SpaceX са предвидени да бъдат носени от космонавти, които ще пътуват в космическата капсула Dragon Capsule на компанията. Тези скафандри са предвидени за промени при налягането в апарата, затова те не са предназначени за излизане в открития космос. Тяхното приложение е по-скоро да бъдат носени в капсулата по време на пътуване в случай, че космическият апарат се декомпресира.

Също така прави впечатление, че американското знаме е обърнато и синият квадрат със звездите е в горния десен ъгъл, а не в левия, както би трябвало. Не ясно обаче дали това е грешка в направения скафандър или платформата Instagram, където Мъск е споделил снимката, е обърнала изображението.

Коментари: 0