Mazda е най-надеждният автомобил за 2020 г.

Tesla се класира на едно от последните места в класацията на Consumer Reports

Mazda е най-надеждният автомобил за 2020 г.

Снимка: Unsplash

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Mazda е на първо място в ежегоднoто проучване на Consumer Reports, за „Най-надеждни автомобили 2020”, пише FOX News. Американската организация, чиято работа е да тества, анализира и проучва различни продукти, за да улесни потребителския избор, отреди на победителя общ среден резултат 83 от 100 точки.

Класирането е "въз основа на средния прогнозен резултат за надеждност на превозните средства от моделната гама на марката", информират от организацията.

В тестовете на Consumer Reports участват седем различни нови модела на Mazda - MX-5 Miata, който получава 98 точки, CX-30 - с 95 точки, CX-3 - с 87 точки, CX-5 - с 85 точки, CX-6 - с 80 точки, CX-9 - със 70 точки и CX-3 - с 64 точки.

Снимка: Официален сайт на Mazda / MX-5 Miata - получил 98 от 100 точки

В тазгодишната класацията Toyota и Lexus заемат съответно второ и трето място, а Tesla и Lincoln се класират на последните две места от общо 26, включени в доклада.

„Понякога новите технологии създават повече проблеми. Именно заради това японската марка е по-консервативна в това отношение и е на тази позиция”, коментира Джейк Фишър, старши директор на автотестовете за Consumer Reports.

А що се отнася до Tesla, Фишър заяви, че три от четирите тествани модела на марката са отчетени “проблеми с надеждността”.

Коментари: 0