Mazda се нуждае от $2.8 млрд., за да спаси бизнеса си

Компанията е била в тежко състояние и преди кризата, пише Reuters

Mazda се нуждае от $2.8 млрд., за да спаси бизнеса си

Снимка: pixabay

1428 ~ 1 мин. четене

Mazda Motor Corp поиска заем от трите най-големи банки в Япония в размер на 2.8 млрд. долара, за да се опита да се справи с кризата от коронавируса, съобщават запознати източници, пише Reuters.

Оказва се, че банките Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group  и Mizuho Financial Group, заедно с Банката за развитие на Япония, Sumitomo Mitsui Trust Holdings са готови да отпуснат искания заем от автомобилния производител, казва източникът на информация, който пожела да остане анонимен.

Mazda, както повечето други автомобилни производители, намали или напълно спирa производството във фабриките си по света през последните няколко месеца, с цел ограничаване на разпространението на пандемията от коронавирус.

Оказва се, че продажбите на Mazda, както и балансите по сметките на компанията са били доста слаби и преди кризата. Автомобилният производител е има лихвен дълг в размер на 650 млрд. йени преди да поиска нов заем, което значително надвишава текущия баланс, който има по сметките си, пише още Reuters.

Коментари: 0