Microsoft спира безплатното инсталиране на Windows 10

Над 300 милиона потребители вече използват операционната система

Microsoft спира безплатното инсталиране на Windows 10

29 юли - това е денят, в който Microsoft о ще спре инсталирането на Windows 10 безплатно. Дали това действително се случи, обаче все още не е напълно ясно. Очаква се, че след тази дата операционната система ще е достъпна само по традиционния начин - чрез купуване на лиценз.

Компанията вече е започнала подготовката на края на безплатна инсталация на последния Windows, пише онлайн изданието WinBeta.

Сега на компютрите на потребителите се появява вграденото приложение на системата, което постоянно ни припомня, че може да се възползваме от безплатния Windows 10. След 29 юли потребителите, които не са инсталирали операционната система, а са решили да

Потребителите, които все пак решат да не се възползват от офертата и останат на по-старите версии на платформата, повече няма да виждат предложения за инсталация на Windows 10. Въпросното приложение ще бъде деактивирано, а след това и поетапно премахнато от компютрите им.

Според последното преброяване, по-рано тази седмица , броят на ползвателите на операционната система е 300 милиона, в сравнение с 200 милиона през януари.

Но, в крайна сметка, основният проблем, пред който Microsoft е изправен, е дали Windows 10 трябва да остане свободен за достъп. Светът вече се променя в полза смартфоните и таблетите - област, в която Microsoft няма никакво влияние - и така тя трябва да работи, за да доминира при компютрите. Ако те не го направят сега, това никога няма да се случи.

Коментари: 0