Microsoft спира поддръжката на Skype за Windows Phone

Програмата няма да е налична и за остарелите Windows XP и Vista

Microsoft спира поддръжката на Skype за Windows Phone
2825 ~ 1 мин. четене
Потребителите на мобилни устройства с операционна система Windows няма да могат да влизат в своите профили в Skype след 1 юли тази година.  Това обяви Microsoft в съобщение до медиите, цитирано от ITNews. Гигантът, който придоби Skype преди 6 години, реши да спре поддръжката на популярното приложение за гласови и видео разговори на своите устройства с Windows RT и Windows Phone. 

От информацията става ясно, че Skype няма да може да се използва на Windows 10 Mobile, както и на по-старите версии като Windows XP и Vista.

За да имат достъп до платформата, потребителите с десктоп и мобилни устройства трябва да използват Anniversary Update или по-нови версии на операционната система. 

Програмата ще бъде свалена и от телевизорите, на които е налична сега. В момента над 50 милиона телевизора в целия свят са оборудвани с комуникационната платформа. 

За мобилната операционна система Android на Google, Skype може да работи на най-новата версия 7 Nougat. За по-старите устройства с Android, Microsoft подчертава, че за да може Skype да се поддържа напълно, ще са необходими процесорите ARMv7. 

Програмата също така ще работи на устройства като Samsung Galaxy Ace и HTC Wildfire с ARMv6 процесори, но видео разговорите няма да се поддържат.

Потребителите на Apple пък могат да използват платформата на устройства, работещи с версии от iOS 8 нагоре, и компютри с операционна система OS X / MacOS 10.9 или по-нова, ако лаптопът или настолни компютри имат поне 1GHz процесор Intel Core 2 Duo и 1GB оперативна памет. 
Подкрепи Economic.bg