Министерство на отбраната търси 32 гвардейци

Вижте какви са изискванията към кандидатите

Министерство на отбраната търси 32 гвардейци

Снимка: Economic.bg

Министерство на отбраната обяви процедура за провеждането на конкурс за назначаването на 32 военно служещи за нуждите на Националната гвардейска част. Обявените позиции са за 2-ма шофьори и 30 гвардейци.

Изискванията към кандидатите са завършено средно или висше гражданско или военно училище. Те трябва да са високи между 175 и 185 см и не трябва да имат белези и татуировки по видимите част на тялото. 

Кандидатите не трябва да бъдат на не повече от 28 години, да не са осъждани и да нямат наказателно производство, да са годни за военна служба и да бъдат с българско гражданство. Те също така не трябва да са освобождавани от военна служба заради дисциплинарно наказание и да покриват нормативите за физическа годност. 

Одобрените кандидати ще бъдат назначени с ранг редник. 

Документи могат да се подават до 5 май 2017 г. чрез структурите на Централно военно окръжие, които да са адресирани до командира на Националната гвардейска част. На конкурс ще се явят само кандидатите, представили всички необходими документи и отговарящи на изискванията. 

Конкурсът включва измерване на антропометрични данни, изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване. Датите за провеждане на конкурса са 30 и 31 май, както и 1 юни 2017 г., съобщава БНТ. 
Коментари: 0