Министрите отговарят на депутатски въпроси

Горанов ще разясни отношенията на държавата с ПИБ

Министрите отговарят на депутатски въпроси
84 ~ 1 мин. четене

По време на днешния парламентарен контрол на Народното събрание, министри ще отговарят на въпроси, зададени от народни представители.

Финансовият министър Владислав Горанов ще разясни отношенията на държавата с Първа инвестиционна банка (ПИБ), както и какъв е размерът на средствата в КТБ на държавни и общински дружества.

Към министъра на финансите са отправени и въпроси за осигурените средства за националната програма за саниране, както и за инвестициите в пенсионните фондове.

Министърът на външните работи Даниел Митов ще отговори на четири въпроса, сред които и такъв за изучаване на условията на майчин език на българите в Украйна, относно проведеното гласуване от Общото събрание на ООН за резолюцията, внесена от Русия за осъждане на героизирането на фашизма, и за срещата на държавния секретар на САЩ Джон Кери през декември 2014 г.

Правосъдният министър Христо Иванов се очаква да даде нови подробности за съдебната реформа. Към него има отправен въпрос относно промени в Устройствения правилник на Агенция по вписванията. 

Коментари: 0