„Мистър и Мисис Икономика 2014“

Бизнес елитът се събра на раздаването на годишните награди на Списание Икономика

„Мистър и Мисис Икономика 2014“

Снимка: Стоян Йотов

5464 ~ 2 мин. четене

И тази година списание "Икономика" събра бизнес елита на България на церемонията по връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика 2014". Няколкостотин гости уважиха събитието в Националния исторически музей на 26 ноември. Церемонията бе излъчена и по Българската национална телевизия.

Изпълнителният директор на "Бранд Медия България" Боян Томов поздрави гостите и партньорите на конкурса и им пожела една по-успешна 2015 година и да бъдат оптимисти. Той връчи наградата най-добър "Старт в кариерата", която чрез гласуване читателите на Economic.bg присъдиха на Пощенска банка. Статуетката "Рибарят и златната рибка" получи изпълнителният директор на банката г-жа Петя Димитрова.

Директорът на Турските Авиолинии в България Дженк Йоджал бе отличен със специална награда "Подкрепа за развитие на бизнес контактите в региона". Отличието му връчи министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова.

Фондовете Eleven и LauncHub също взеха специална награда за "Подкрепа на стартиращия бизнес". Наградите получиха Дилян Димитров от Eleven и Румен Илиев oт LauncHub.

Наградата в категория "ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги" връчи изпълнителният директор на Телелинк Цветан Мутафчиев. Тя бе присъдена на Филип Угринов, изпълнителен директор на Колпойнт Ню Юръп, част от Телъс Интернешънъл. От негово име наградата прие представител на компанията.

Директорът на КЦМ 2000 инж. Румен Цонев (вляво) получи наградата в категория "Индустрия" от проф. дтн. Николай Вълканов, директор на Минстрой Холдинг и Мистър Икономика 2012.

В категория "Търговия, услуги, логистика" наградата се присъди на Иван Костадинов, изпълнителен директор на НИС Петрол ЕООД. Призът връчи Мина Николова, управител на Готмар и член на журито.

Яни Драгов от "Смарт Капитал" получи наградата в категория "Земеделие и храни" от изпълнителния директор на "Билла България" Николай Петров.

"Мисис Икономика 2014" стана изпълнителният директор на Сименс д-р инж. Боряна Манолова, а наградата бе връчена от миналогодишния победител в категория Мистър Икономика Илия Терзиев.

За "Мистър Икономика 2014" бе отличен изпълнителният директор на "Винпром Пещера" Иван Папазов. Наградата бе връчена от носителя на приза Мисис Икономика 2013 Виолина Маринова.

Миналогодишният носител на Мистър Икономика Илия Терзиев бе почетен гост и член на журито. 

Сред гостите бяха Виктор Манев, член на Комитета по номинации и Николай Мартинов от "ММ Консулт". 

Церемонията уважи и изпълнителният директор на ЗАД Армеец Цветанка Крумова, предишен носител на наградата в категория "Финанси" и член на журито.

Награди връчиха доктор Таня Бузева, член на журито и изпълнителният директор на Билла Николай Петров.

Авторът на статуетката "Рибарят и златната рибка", превърнала се в символ на конкурса, Ставри Калинов позира с големия победител Иван Папазов.

Изпълнителният директор на AIG България Венислав Йотов  бе сред номинираните в конкурса.

За настроението на гостите се грижеха Акустик Трио 3000 - Цветан Недялков, Иван Лечев, Веселин Койчев.

Водещи на церемонията, която се излъчи по БНТ, бяха любимите лица от ефира Радина Червенова и Спас Кьосев.

Подкрепи Economic.bg