Мобилните комуникации функционират нормално

От Мтел заявиха, че проблеми с мрежата им днес не е имало

Мобилните комуникации функционират нормално

Услугите, предлагани от мобилните оператори, функционират нормално в цялата страна.

От Виваком съобщиха, че поради проблем с електрозахранването в ключов за мрежата възел, в 15:30 ч. днес, са били засегнати достъпът до интернет, IPTV и бизнес услугите. В следствие на това, мрежата на мобилния оператор е работила в режим на претоварване, което е засегнало качеството на мобилните услуги за някои абонати. „Към момента всички услуги на компанията са възстановени и работят нормално“, се казва в съобщението на оператора.

За потребителите на оптичен интернет и IPTV от Виваком е препоръчително да рестартират устройствата си за връзка. В случай на проблеми, клиентите могат да се обърнат към кратък номер 123.

Обажданията в мрежата на Теленор бяха възможно още по-рано през деня, докато от Мтел опровергаха информацията за технически проблеми и заявиха, че техни клиенти не са имали проблеми с ползването на мобилни услуги, а прекъсвания в услугата не са настъпвали. От компанията поясняват, че вчера между 20:57 и 23:30 е имало частични затруднения с ползването на телевизия и интернет и заради множеството постъпили обаждания на *88, свързването с оператор е отнемало по-дълго време от обичайното. Проблемът е бил разрешен своевременно от техническите екипи на доставчика.  

Коментари: 0