Модел на Range Rover бе обявен за най-красивия в света

Range Rover Velar взе приза „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“

Модел на Range Rover бе обявен за най-красивия в света
Новият Range Rover Velar бе отличен като автомобила с най-красив дизайн на планетата. Британският кросоувър бе отличен с приза „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“ по време на ежегодните награди „Световни автомобилни награди“ 2018.

Луксозният SUV преодоля конкуренцията в тази категория на Volvo XC60 и Lexus LC 500.Крайната оценка бе дадена от жури, състоящо се от 82-ма влиятелни автомобилни журналисти от 24 държави.„Range Rover Velar е изключителен, превъзходен SUV. Завладяващ модерен стил, впечатляващ дизайн, иновативна информационно-развлекателна технология Touch Pro Duo и ясен фокус върху устойчивостта – каква комбинация! Този продукт говори сам за себе си“, коментира Ралф Спет, главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover. Според него фактът, че F-TYPE, Evoque, F-PACE и сега Range Rover Velar печелят наградата „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“ е голямо признание за компанията и за екипа – „за техния ентусиазъм и отдаденост, за онези допълнителни усилия, с които прекосяват границите в търсене на удивителни решения‘.Range Rover Velar се предлага с избор от шест силови агрегата, вариращи от екологичния и откликващ 2.0-литров дизелов двигател Ingenium със 180 к.с. до мощния 3.0-литров бензинов двигател V6 с 380 к.с.
Характерният дизайн на Range Rover Velar съдържа идеално оптимизирани пропорции и зашеметяващ силует. Супер тънките матрично-лазерни LED предни фарове, изравнените с каросерията, изваждащи се дръжки на вратите и елегантната информационно-развлекателна система Touch Pro Duo – всички са отличителни черти на философията на Range Rover за редукционизъм в дизайна.

 „Неспирната еволюция на нашата философия за дизайна е движена от непрестанен фокус върху създаването на силно желани автомобили, които нашите клиенти ще обичат за цял живот. Range Rover Velar внася ново измерение на модерен стил в семейството на Range Rover с изобилие от иновативни технологии. Удоволствие е да шофираш и да се возиш в този автомобил“, коментира Гери МакГавърн, главен директор „Дизайн“ в Land Rover.


Коментари: 0