Мол „Галерия” Пловдив затваря врати

Акционерното дружество дължи над 60 млн. евро

Мол „Галерия” Пловдив затваря врати
Автор: Илия Лазаров

Мол „Галерия” Пловдив затваря врати. Вратите на търговския център ще хлопнат в средата на януари, пише сайта Под Тепето.

Слухът за затварянето на мола се носеше още от лятото, но вече е факт. Малцина са останали работещите търговски обекти в сградата, които предимно се помещават на първия етаж.

От лятото насам един по един магазините започнаха да затварят врати, докато в момента работещите обекти се броят на пръстите на двете ръце. Затварянето на цялата сграда официално ще се случи на 15-и януари, след като минат коледните и новогодишни празници.

Именно предстоящите празници са причина все още да има работещи магазини в „Галерия“. Търговците „доизчистват“ стоката си с последни намаления и изгодни оферти, които все още успяват да задържат посетителите, чиито брой е значителен основно през почивните дни.

В края на декември ще бъде готов и новият проект за сградата, съобщиха от управата на търговския център. Причина за затварянето на цялата сграда са предстоящите ремонтни дейности, които ще траят около година.

Статутът на сградата няма да бъде променян и тя няма да се превърне в площ за офиси. Броят на бизнес помещенията ще бъде колкото досегашният, така че магазините ще могат отново да се настанят след 12 месеца.

Новият инвеститор все още не е ясен, но за сметка на това станаха ясни задълженията на дружеството, което е поело дълговете към Райфайзенбанк.

Задълженията на „Галерия Пловдив“ АД възлизат на над 62 млн. евро, като 15 млн. евро са само лихвите по просрочените задължения.

Коментари: 0