МРРБ е одобрило застрояването на плажа в „Св. Св. Константин и Елена“

ДНСК започна проверка, след като в социалните мрежи се появи клип с изливане на бетон край един от малките плажове на курорта

МРРБ е одобрило застрояването на плажа в „Св. Св. Константин и Елена“
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е одобрило устройствения правилник на курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена”. На база на този план мащабното строителство на метри от водата се оказва законно. Това показва проверката на Дирекция национален строителен контрол (ДНСК).

Проверката започна, след като в социалните мрежи се появи клип с изливане на бетон край един от малките плажове на курорта. Още в понеделник главният архитект на Варна Виктор Бузев обяви, че МРРБ е одобрило подробният устройствен план на курорта, включващ и проекта за разширяване на съществуващия наблизо петзвезден хотел. От варненската екоинспекция обявиха, че строежът е съгласуван с екологичното законодателство.

От курортния комплекс обявиха, че изпълняват инвестиционната си програма за подобрение на материалната база с три проекта. Инвеститорът увери, че достъпът до комплекса ще бъде свободен за всеки, който иска да го посети. Очаква се част от проекта да бъде завършен до средата на тази година.
Коментари: 0